HOY EL DIA NO ACOMPAÑA Y PODEMOS HACER ALGO DIFERENTE
2014-11-29 10:57PANETS DE MEL I PINYONS CARAMEL·LITZATS
RECEPTE PER A 20 PANETS RECEPTE PER AL CARAMEL
PER A LA MASSA BASE 250G DE SUCRE
500G DE FARINA PANIFICABLE 50G DE MANTEGA
10G DE SAL 125G DE PINYONS TORRATS
280ML D´ AIGUA
15G DE LLEVANT FRESC
15G DE MEL
70G DE PINYONS TORRATS
PASTAT A MÀ
PUSEO TOTS EL INGREDIENTES DE LA RECEPTE, EXCEPTE EL LLEVAT I L´AIGUA, DINS D´UN RECIPIENT FONDO I DE BASE CÒNCAVA. POT SER DE PLÀSTIC O D' ACER INOXIDABLE.
ANEU-HI AFEGINT AIGUA I REMOBEU LA BARREJA AMB LA MÁ OBERTA; MENSTRETANT SUBJECTEU EL RECIPIENT AMB L' ALTRA MÁ PERQUÈ NO ES MOGUI. VEUREU COM L' AIGUA AVIAT DESAPAREIX A LA FARINA ES TRANSFORMA EN UNA MENA D' ARGILA SECA I DESGRANADA. AFEGIU-HI AIGUA A MESURA QUE LA BARREJA ES VAG ASECANT, FINS A INCORPORAR TOTA LA DE LA RECEPTA.
CONTINUEU REMOVENT I NO TRAGUEU LA MASSA DEL RECIPIENT FINS QUE AQUESTA NO HAGI ABSORBIT TOTA L' AIGUA .
SI HO NECESSITEU, PODEU DESCANSAR 5 MINUTS.
RENTEU-VOS LES MANS FREGANT-LES ENÈRGICAMENT AMB UNA MICA DE FARINA FINS QUE ES DESPRENGUIN ELS TROSETS DE MASSA. DESPRÉS, SI VOLEU, RENTEU-VOS AMB AIGUA
QUAN LA MASSA HAGI ABSORBIT L' AIGUA I FORMI UNA MENA D' ENGUT. EXTRAIEU-LA AMB L' AJUT D' UNA RASQUETA DE PLÀSTIC I POSEU-LA SOBRE LA TAULE DE TREBALL, PRÈVIAMENT ENFARINADA
ARA VE LA PART MÉS DIFÍCIL DEL PASTAT:PIQUEU LLEUGERAMENT LA MASSA SOBRE LA TAULE DE TREBALL, ESTIREU-LA I DOBLEGUEU-LA PERQUÈ S' OXIGENI ATRAPANT AIRE,AQUET PROCÉS DEMANA CERTA ENERGIA I PRÀCTICA, I ÉS FONAMENTAL PER A LA CUALITAT DEL PA. REPETIU AQUETS MOVIMENTS FINS QUE LA MASSA ES VAGI DESENGANXANT. QUAN VEGEU QUE ES TRENCA I S' ESTRIPA EN ESTIRA-LA AMB UN DRAP HUMIT I DEIXEU-LA REPOSA DURANT 10 MINUTS. QUAN TORNEU A VEURE LA MASSA ÉS MÉS ELÀSTICA I ES TRABALLA MILLOR.
REPETIU AQUESTA ALTERNANÇA DE PASTAR I REPOSA CINC O SIS VAEGADES.
QUAN LA MASSA ABQUIREIXI UN ASPECTE LLIS, POSEU EL LLEVANT I UNA MICA D' AIGUA AL CENTRE. CONTINUEU PASTANT FINS QUE EL LLEVANT ESTIGUI TOTALMENT DISSOLT, LA MASSA QUEDI LLISA DE NOU I ES DESENGANXI PERFECTAMENT DE LA TAULA DE TREVALL.
(QUAN POSEU EL LLEVANT POSEU EL PINYONS DE LA MASSA )
FORMEU UNA BOLA, COL·LOQUEU-LA EN UN RECIPIENT CÒNCAU I TAPEU-LA AMB UN DRAP HUMIT.EL PASTA A MÀ HA FINALITZAT)
DEIXEU REPSAR LA MASSA DURANT 25 MINUTS TAPADA AMB UN DRAP HUMIT.
TALLEU PECES DE 40 GRAMS I FEU-NE BOLES CON MÉS REDONDES MILLOR. DEIXEU-LES FREMENTAR DURANT 1 HORA SOBRE LA SAFATE DEL FORN EN LA QUAL ES COURAN, TAPADES AMB UN DRAP HUMIT PERQUÈ NO S' ASSEQUIN.
PREESCALFEU EL FORN A 250 GRAUS GENERANT VAPOR (CON UN PULBERIZADOR VAMOS PULBERIZANDO EL HORNO DE VEZ EN CUANDO ASI GENERAMOS VAPOR)
POLVORITZEU ELS PANS AMB AIGUA I COEU-LOS AMB EL FORN A 220 GRAUS DURANT 10 O 12 MINUTAS.
DEIXEU QUE ES REFREDIN.
ARA FAREN EL CARMEL
ESCALFEU EL SUCRE EN UN CASSÓ AMB UNA MICA D' AIGUA. NO REMENEU. QUAN TINGUI UN COLOR DAURAT BONIC I SUAU, INCORPOREU-HI AMB COMPTE LA MANTEGA Y DESEGUIDAMENT ELS PINYONS.
REMENEU UNA MICA AMB UNA CULLERA DE FUSTA PROCURANT QUE NO ESQUITXI I RETIREU EL CASSÓ DEL FOC.
AMB UNES PINCES LLARGUES DE CUINA, AGAFEU ELS PANETS PER A LA BASE I MULLEU-LOS EN EL CARAMEL AMB PINYONS. DEIXEU-LOS REFREDA SOBRE EL MARBRE DE LA CUINA .
BON PROFIT.
EL CARAMELO QUE NO COLABOREN LOS NENES, PARA HACER EL PAN Y LAS BOLAS SEGURO QUE SI AYUDARAN.
LA PROXIMA SERA PAN SENSE GLUTEN
RECEPTE DE XAVIER BARRIGA
———
Retorna