HOY EL DIA NO ACOMPAÑA Y PODEMOS HACER ALGO DIFERENTE

2014-11-29 10:57

PANETS DE MEL I PINYONS CARAMEL·LITZATS  

RECEPTE PER A 20 PANETS                                RECEPTE PER AL CARAMEL

PER A LA MASSA BASE                                       250G DE SUCRE

500G DE FARINA PANIFICABLE                            50G DE MANTEGA

 10G DE SAL                                                      125G DE PINYONS TORRATS

280ML D´ AIGUA

   15G DE LLEVANT FRESC

    15G DE MEL

    70G DE PINYONS TORRATS

PASTAT A MÀ

PUSEO TOTS EL INGREDIENTES DE LA RECEPTE, EXCEPTE EL LLEVAT I L´AIGUA, DINS D´UN RECIPIENT FONDO I DE BASE CÒNCAVA. POT SER DE PLÀSTIC O D' ACER INOXIDABLE.

ANEU-HI AFEGINT AIGUA I REMOBEU LA BARREJA AMB LA MÁ OBERTA; MENSTRETANT SUBJECTEU EL RECIPIENT AMB L' ALTRA MÁ PERQUÈ NO ES MOGUI. VEUREU COM L' AIGUA AVIAT DESAPAREIX A LA FARINA ES TRANSFORMA EN UNA MENA D' ARGILA SECA I DESGRANADA. AFEGIU-HI AIGUA A MESURA QUE LA BARREJA ES VAG ASECANT, FINS A INCORPORAR TOTA LA DE LA RECEPTA.

CONTINUEU REMOVENT I NO TRAGUEU LA MASSA DEL RECIPIENT FINS QUE AQUESTA NO HAGI ABSORBIT TOTA L' AIGUA .

SI HO NECESSITEU, PODEU DESCANSAR 5 MINUTS.

RENTEU-VOS LES MANS FREGANT-LES ENÈRGICAMENT AMB UNA MICA DE FARINA FINS QUE ES DESPRENGUIN ELS TROSETS DE MASSA. DESPRÉS, SI VOLEU, RENTEU-VOS AMB AIGUA

QUAN LA MASSA HAGI ABSORBIT L' AIGUA  I FORMI UNA MENA D' ENGUT. EXTRAIEU-LA AMB L' AJUT D' UNA RASQUETA DE PLÀSTIC I POSEU-LA SOBRE LA TAULE DE TREBALL, PRÈVIAMENT ENFARINADA

ARA VE LA PART MÉS DIFÍCIL DEL PASTAT:PIQUEU LLEUGERAMENT LA MASSA SOBRE LA TAULE DE TREBALL, ESTIREU-LA I DOBLEGUEU-LA PERQUÈ S' OXIGENI ATRAPANT AIRE,AQUET PROCÉS DEMANA CERTA ENERGIA I PRÀCTICA, I ÉS FONAMENTAL PER A LA CUALITAT DEL PA. REPETIU AQUETS MOVIMENTS FINS QUE LA MASSA ES VAGI DESENGANXANT. QUAN VEGEU QUE ES TRENCA I S' ESTRIPA EN ESTIRA-LA AMB UN DRAP HUMIT I DEIXEU-LA REPOSA DURANT 10 MINUTS. QUAN TORNEU A VEURE LA MASSA ÉS  MÉS ELÀSTICA I ES TRABALLA MILLOR.

REPETIU AQUESTA ALTERNANÇA DE PASTAR I REPOSA CINC O SIS VAEGADES.

QUAN LA MASSA ABQUIREIXI UN ASPECTE LLIS, POSEU EL LLEVANT I UNA MICA D' AIGUA AL CENTRE. CONTINUEU PASTANT FINS QUE EL LLEVANT ESTIGUI TOTALMENT DISSOLT, LA MASSA QUEDI LLISA DE NOU I ES DESENGANXI PERFECTAMENT DE LA TAULA DE TREVALL.

(QUAN POSEU EL LLEVANT POSEU EL PINYONS DE LA MASSA )

FORMEU UNA BOLA, COL·LOQUEU-LA EN UN RECIPIENT CÒNCAU I TAPEU-LA AMB UN DRAP HUMIT.EL PASTA A MÀ HA FINALITZAT)

DEIXEU REPSAR LA MASSA DURANT 25 MINUTS TAPADA AMB UN DRAP HUMIT.

TALLEU PECES DE 40 GRAMS I FEU-NE BOLES CON MÉS REDONDES MILLOR. DEIXEU-LES FREMENTAR DURANT 1 HORA SOBRE LA SAFATE DEL FORN EN LA QUAL ES COURAN, TAPADES AMB UN DRAP HUMIT PERQUÈ NO S' ASSEQUIN.

PREESCALFEU EL FORN A 250 GRAUS GENERANT VAPOR (CON UN PULBERIZADOR VAMOS PULBERIZANDO EL HORNO DE VEZ EN CUANDO ASI GENERAMOS VAPOR)

POLVORITZEU ELS PANS AMB AIGUA I COEU-LOS AMB EL FORN A 220 GRAUS DURANT 10 O 12 MINUTAS.

DEIXEU QUE ES REFREDIN.

ARA FAREN EL CARMEL

ESCALFEU EL SUCRE EN UN CASSÓ AMB UNA MICA D' AIGUA. NO REMENEU. QUAN TINGUI UN COLOR DAURAT BONIC I SUAU, INCORPOREU-HI AMB COMPTE LA MANTEGA Y DESEGUIDAMENT ELS PINYONS.

REMENEU UNA MICA AMB UNA CULLERA DE FUSTA PROCURANT QUE NO ESQUITXI I RETIREU EL CASSÓ DEL FOC.

AMB UNES PINCES LLARGUES DE CUINA, AGAFEU ELS PANETS PER A LA BASE I MULLEU-LOS EN EL CARAMEL AMB PINYONS. DEIXEU-LOS REFREDA SOBRE EL MARBRE DE LA CUINA .

BON PROFIT.

EL CARAMELO QUE NO COLABOREN LOS NENES, PARA HACER EL PAN Y LAS BOLAS SEGURO QUE SI AYUDARAN.

LA PROXIMA SERA PAN SENSE GLUTEN

RECEPTE DE XAVIER BARRIGA

 

 

 

 

 

 
Retorna
Crea una pàgina web gratuïta Webnode